Armenia

http://peter-armenia.blogspot.com
Ahojte a vitajte na mojom blogu venovanom zážitkom z mojej stáže v Arménsku prostredníctvom študentskej organizácie AIESEC.

piatok, februára 09, 2007

O druhom koncerte Bambir

2. 1. 2007
Piatok

Minuly piatok sme sa s Thomasom zase vybrali na koncert rockovej skupiny Bambir. Tentoraz vsak v inom podniku (Friday club – kedze bol piatok), v inej atmosfere a mali hrat unplugged, cize na akustickych gitarach, namiesto elektrickych. Vstupne tentoraz bolo dokonca az 3000 dram, ale za to k tomu Thomasov prislub, ze to bude nieco uplne ine ako v Stop clube minuly tyzden, bez tlacenice, ale s moznostou sadnut si k stolu a dat si normalne pivo. A tak to aj bolo. Dosli sme nieco pred deviatou. Miestnost bola asi tak isto velka ako minule, priblizne ako nejaka normalna obyvacka, asi 8 okruhlych stolov, pricom polka z nich bola este prazdna. Sadli sme si k tomu, co bol najblizsie ku kapele. V jednom rohu uz mali vsetko pripravene a tak kapela sa bavila s nejakymi kamaratmi a popijali. Thomas sa s nimi uz raz stretol mimo koncertu, uz sa poznali, takze ho osobne privitali a kedze som bol s nim, tak aj mna:-) Hlava skupiny – gitarista – nas odprevadil k stolu, hned prisla aj servirka a mohli sme si objednat.

Zacali zase presne na cas, ako minule, o deviatej. Kym sa poriadne rozbehli, do nejakej 2 – 3 pesnicky, vsetky stoly sa prave zaplnili, ale nikto nestal, bolo to tak akurat. Dokopy nas tam bolo asi 20, k tomu jedna servirka, ktora mala co robit, takze behala jak fretka, aby nikto nemusel na svoje pivo cakat prilis dlho. Dokonca sme k nemu dostali zakazdym pozornost – oprazene chlebove kocky s cesnakom.

Hned ako sme dosli bolo jasne ze unplugged hrat nebudu, kedze tam uz bola pripravena elektricka dvojkrka gitara, aj basgitara. Bubenik si svoju bubenicku supravu vymenil za bongo. Ani som nevedel, ze na takom jednom nastroji sa daju vyvolat uplne odlisne zvuky, podla toho kam sa udiera, ci uz do stredu, alebo blizsie k okrajom. No a stvrty clen, co hra na dychove nastroje si trubku vymenil za priecnu flautu, a len zriedkavo vytiahol aj pistalu. A este aby som nezabudol, spolu s bubenikom si podavali tamburinu, podla toho kto mal na chvilu pokoj od svojho hlavneho nastroja.

Tentoraz to bol uplne iny zazitok. Nielenze nebola tlacenica a dalo sa normalne sediet, ale netlacili sa tam rozni typkovia, co chceli za kazdu cenu fotografovat z metrovej vzdialenosti a silnym bleskom. Aj my sme fotili bez blesku, tak aby sme nerusili ostatnych a hlavne kapelu. Ale najvacsia zmena bola v style. Minule to bol hard rock a tentoraz soft rock, alebo folk rock. Sam bas-gitarista to tak povedal, ked sme sa s nim pocas prestavky rozpravali. Pesnicky boli vacsinou pomalsie, nasli sa vsak aj rychlejsie, ale jednoznacne boli viac uvolnenejsie, bez tej minulej tvrdosti a revu.

Zase vsak ten zaujimavy mix roznych hudobnych nastrojov, k tomu armensky, alebo anglicky spev, dlhe gitarove a klarinetove sola a k tomu potesenie z hry a usmevy nie len kapely ale aj publika. Minule som spominal, ze mi tam nesedeli tie dychove nastroje. No teraz to beriem spat, zvykol som si a takto je to originalne, Armenske.

A este mala zaujimavost, vstupenka na koncert je podpisana vsetkymi clenmi kapely:)

Tu su fotky Bambir vo Friday clube.

Mladi Bambir doteraz vydali dva albumy. Nasiel som ich zgrabovane na serveri v praci. A bol to prave tento styl – soft rock. Jeden z nich nahravali minule leto v USA, a teraz su spat, kazdy sa z toho tesi a hraju taketo „mini“ koncerty kazdy vikend. O 2 tyzdne budu zase v Stop clube hrat hard rock. Zase sa ocakava tlacenka:-)

Ten, kto by mal zaujem spoznat a vypocut si armensky rock, ponukam tu na stiahnutie niekolko, mojich najoblubenejsich, skladieb. Nazvy neviem, ani neviem, co sa tam spieva, ale znie to dokopy super. Ten armensky text mi znie miestami usmevne, aj tie rymy sa niekedy zdaju dive, ale to je armensky styl a mne sa to paci. Pocul som uz viac tradicnych pesniciek, a vsade boli take krkolomne rytmy a zmeny tempa:-) Takze tu su: track1, track2, track3, track8. Osobne odporucam jednotku a osmicku, ale komu sa zda malo, v tej absolutnej adrese staci len zmenit cislo na 01 az 12, a takto si mozte stiahnut cely album. Prajem prijemny kulturny zazitok:o)

Menovky: ,

1 Comments:

  • At piatok, februára 09, 2007 9:12:00 PM, Anonymous Anonymný said…

    som rada, ze si tu dal nejaku hudbu... je to celkom sranda pocut, paci sa mi to..take haluzne :))) musis si to pekne uzivat. prajem pekny dnik, Matka

     

Zverejnenie komentára

<< Home