Vyrok mesiaca Februar
1. 3. 2007
Ked sme vyzdvihli Yuana na letisku a sli sme autom naspat do Jerevanu, otec jedneho AIESEC novacika, nas sofer, sa pyta Yuana:
- Vedel si nieco o Armensku pred tym ako si sem prisiel? Zistovali si si nejake informacie?
- Yuan (suslavym cinskym prizvukom): Ano, stiahol som si z internetu nejake fotky.
- A na to drobna sarkasticka, ale trefna, poznamka sofera: Skus ochutnat chash [chaš] cez internet…
Internet je sice mocny nastroj, ale ani ten sa nevyrovna osobnej skusenosti. A chash naozaj nestaci vidiet, ani o tom citat, ci pocut, to treba ochutnat a zazit celu tu atmosferu okolo tohto jedla. Lebo samotna ta “polievka” nie je nejak chutovo vyznamna, ale ta atmosfera pri podavani, sposob konzumacie a ta specialna “ingrediencia”, z ktorej sa chash vyraba, to vsetko je jedinecne.
Ked sme vyzdvihli Yuana na letisku a sli sme autom naspat do Jerevanu, otec jedneho AIESEC novacika, nas sofer, sa pyta Yuana:
- Vedel si nieco o Armensku pred tym ako si sem prisiel? Zistovali si si nejake informacie?
- Yuan (suslavym cinskym prizvukom): Ano, stiahol som si z internetu nejake fotky.
- A na to drobna sarkasticka, ale trefna, poznamka sofera: Skus ochutnat chash [chaš] cez internet…
Internet je sice mocny nastroj, ale ani ten sa nevyrovna osobnej skusenosti. A chash naozaj nestaci vidiet, ani o tom citat, ci pocut, to treba ochutnat a zazit celu tu atmosferu okolo tohto jedla. Lebo samotna ta “polievka” nie je nejak chutovo vyznamna, ale ta atmosfera pri podavani, sposob konzumacie a ta specialna “ingrediencia”, z ktorej sa chash vyraba, to vsetko je jedinecne.
0 Comments:
Zverejnenie komentára
<< Home